Over ons

VGL Equipment staat al meer dan 30 jaar voor TOP service op gebied van diagnose apparatuur. Reeds jaren zijn wij erkend verdeler van Autologic, vandaag gekend als OPUS IVS. Ook verdelen we de producten van oa Autocom, Fronius en andere topmerken. Werkplaatsuitrusting kent geen geheimen voor ons.

VGL Equipment krijgt een nieuwe toekomst!

Guy Vergeylen, bezieler en zaakvoerder sinds meer dan 30 jaar, ziet een boeiende en vernieuwde toekomstige automotive wereld voor zich. Nieuwe opportuniteiten bieden zich constant aan.
Om de toekomst en de gekende kwalitatieve service van VGL Equipment te garanderen, besloten we enkele maanden geleden de handen in mekaar te slaan.
Vanaf 1 maart ’22 stel ik, Philippe De Buck, mezelf voor als opvolger en zakelijk partner van Guy. Met een voorgeschiedenis van 10 jaar als diagnose expert bij Mercedes-Benz en intussen meer dan 10 jaar ervaring in de verkoop van zowel werkplaats- als carrosserie uitrusting ga ik deze uitdaging aan. Ik zie mezelf dan ook als een echte werkplaats consultant.

VGL Equipment wordt VGL² Car Solutions!

Een nieuwe naam, een nieuwe visie en een nieuwe missie. Onze visie luidt dat elke werkplaats, ongeacht haar omvang, toegang moet hebben tot de meest complexe voertuig data. Toekomstig zal dat de sleutel zijn tot succes voor een gezonde werkplaats. Uren werk aan onnodig opzoek- of diagnose werkzaamheden zorgen nu al voor een verlaging van uw omzet. Studies leren ons dat minder dan 25% van deze arbeid effectief gefactureerd kan worden!

“Kennis is geld waard!”

Hier start onze missie. Dankzij OPUS IVS, het voormalige Autologic, kunnen wij vandaag deze kennis ter uwer beschikking stellen. IVS 360, onderdeel van het OPUS IVS platform, geeft u ongelimiteerde toegang tot een team van meer dan 120 OEM getrainde diagnosetechniekers. Vanuit hun uitvalsbasis in UK, Oxford, staan zij 100% ter beschikking wanneer u het moeilijk krijgt bij een complexe voertuigherstelling of diagnose. Dankzij een Pass-Thru functie in uw DRIVE PRO diagnosetoestel staat u in no time in contact met uw persoonlijke, merk gebonden expert! Hij neemt uw diagnose over en zal telefonisch of per mail de juiste en snelste oplossing voorstellen. Moet er een update of RAP (Remote Acces Programming) uitgevoerd worden, dan neemt IVS 360 het 100% van u over. U kan dus ten volle vertrouwen op een goede afloop hiervan. Hierdoor zal uw klant zijn voertuig, in de meest korte termijn, terug veilig de weg op kunnen. Dankzij deze constante professionele begeleiding zal uw niveau van expertise steeds groeien en zal de omzet van uw werkplaats ongetwijfeld stijgen!
Onze missie is hierbij dan ook, wij maken van u de expert!